23948sdkhjf

Dansk Metal: Många nya jobb i regeringens reformförslag

Dansk Metal välkomnar regeringens reformförslag, "Danmark kan mer II". Om det genomförs kommer det att skapa många jobb på hemmaplan.

– Alla duktiga yrkesverksamma som ska bygga den gröna omställningen kan se fram emot att bli ännu mer efterfrågade på arbetsmarknaden. Det är bra för Danmark och Europa att vi gör oss oberoende av rysk olja och gas. Det kommer att ge danska företag en stor konkurrensfördel att vi investerar så massivt i framtidens energikällor och grön teknik. Detta kommer att stärka exportmöjligheterna, säger Dansk Metals ordförande Claus Jensen i ett pressmeddelande.

Regeringen föreslår bland annat utbyggnad av solceller och vindkraftverk på land, massiv utbyggnad av fjärrvärmenätet, betydligt mer havsvind, ökad produktion av biogas och högre energieffektivitet i Europa.

En väsentlig del av förslaget handlar om den gröna skattereformen. Det exakta innehållet kommer dock inte att presenteras förrän senare. Dansk Metal stödjer en hög och enhetlig CO2-skatt med grönt stöd till företag, men understryker att det är viktigt att det inte är de danska anställda som får betala priset för den gröna omställningen - både när det gäller CO2- skatten och utsläpp från rysk gas.

– Vi befinner oss i en tid av väldigt hög inflation, och lönekronorna når inte så långt som de gjorde för bara några månader sedan. I det läget vore det orimligt om anställda skulle drabbas av högre skatter, eller genom att höja basskatten. Regeringen och den politiska majoriteten borde se till att det inte är danskar med helt vanliga löner som får betala priset för den gröna omställningen, säger Claus Jensen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.148