23948sdkhjf

1000 civila har sökt sin tillflykt till Europas största stålverk

Ett stålverk i Mariupol har blivit centralt i kampen om staden. Omkring 1 000 civila har nu sökt skydd i Azostals stålverk.

Ukraina är en stor producent av stål och aluminium och ett av stålverken har fått en central plats under slaget vid Mariupol, i östra delen av landet.

De senaste dagarna har ryska styrkor intensifierat striderna i staden, som under flera veckor har drabbats mycket hårt av krigets härjningar. Under påskhelgen barrikaderade soldater sig i Azostals stålverk, men under helgen ska även omkring 1 000 civila ha sökt skydd i det stora stålverket.

Fortsatta attacker

Det uppger myndigheterna i Mariupol.

Enligt The Guardian har ryska styrkor fortsatt att attackera stålverket trots att många civila har sökt skydd till stålverket.

Stålverket ligger i utkanten av Mariupol, och är ett av Europas största, och därmed ett av Ukrainas viktigaste stålverk.

Förstördes under andra världskriget

Azostal byggdes redan 1931, och var i full drift från 1935. Under andra världskriget förstördes anläggningen helt av nazisterna. Men redan 1944 var det möjligt att använda verket igen efter en ombyggnad, enligt hemsidan viktormarcha.com.

Sedan dess har stålverket varit i drift, och är idag Europas största stålverk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.218