23948sdkhjf

Gränges satsar 496 miljoner i utökad återvinning och gjutning

Gränges ska investera 52 miljoner amerikanska dollar, cirka 496 miljoner kronor för att utöka sin återvinnings- och gjutningsverksamhet i Huntingdon, Tennessee. Investeringen ska möjliggöra lansering av aluminiumlösningar med ett klimatavtryck som är nära noll 2024, för att möta den växande efterfrågan på hållbara produkter i Nordamerika. Det nya centret ska drivas med förnybar elektricitet, som en del av Tennessee Valley authoritys, TVAs Green invest program.

– Hållbarhet och återvinning är två kritiska delar i vår affärsmodell och de är starka drivkrafter för vår långsiktiga konkurrenskraft och värdeskapande. Vi har en mycket hög ambitionsnivå inom dessa områden. Med denna investering kommer vi att uppfylla våra kunders förväntningar på klimatomställning inom vår verksamhet och ligga i framkant när det gäller att erbjuda lösningar som är tydligt differentierade ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Jörgen Rosengren, vd och koncernchef för Gränges i ett meddelande.

För att producera aluminiumlösningar som har ett klimatavtryck som är nära noll, det vill säga maximalt 1 ton koldioxidekvivalent per ton aluminium, ska det nya återvinnings- och gjutericentret att använda den senaste tekniken för induktionssmältugnar i kombination med helelektriska glödgningsugnar.

Förnybar elektricitet ska användas för att driva all utrustning och efterföljande produktionsprocesser, genom samarbete med Carroll County electric och TVA Green invest program. 

– Gränges ambitiösa hållbarhetsstrategi i kombination med våra kunders plattformar driver storleken och hastigheten på våra investeringar. Denna investering bygger på Gränges Americas strategi för aluminiumfolie och understryker vårt strategiska fokus och engagemang för att utveckla hållbara produkter och lösningar, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas i meddelandet,

Investeringen beräknas ta cirka två år att genomföra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156