23948sdkhjf

Koppargruvan kan bli en av världens största

Det kanadensiska gruvföretaget Ivanhoe Mines ordförande Robert Friedland och Yufeng Miles Sun meddelar att Kamoa-Kakula gruvkomplex i Demokratiska republiken Kongo har satt ett nytt kvartalsproduktionsrekord under första kvartalet 2022, med 55 602 ton koppar.

Dessutom satte Kamoa-Kakula ett nytt dagligt produktionsrekord den 8 april 2022 då 1 202 ton koppar producerades.

Kamoa Copper malde 1,08 miljoner ton malm under kvartalet med en genomsnittlig foderkvalitet på 5,91 procent koppar.

Kamoa Copper kommer att öka sin årliga kopparproduktion till mer än 400 000 ton från och med den här månaden.

– Vi kan förvänta oss att se en fördubbling av kopparproduktionen under resten av detta år, såväl som ytterligare ökningar in i 2023, säger Mark Farren, Kamoa Coppers vd i ett meddelande.

– Vi måste återigen berömma operationsteamet på Kamoa Copper för deras konsekventa förmåga att överträffa alla förväntningar. Under de senaste tre åren har Ivanhoe Mines och dess partners fortsatt att visa en förmåga att leverera utvecklingsprojekt för gruvdrift i världsskala före schemat och inom budget … en enhörning i den här branschen. På mindre än tre år förväntar vi oss att Kamoa-Kakula kommer att bli världens näst största globala kopparproducerande komplex, säger Robert Friedland i meddelandet och tillägger:

– De globala marknaderna upplever en historisk, långvarig och akut brist på de vitala metaller vi behöver för att uppnå elektrifiering och avkolning av världsekonomin. London Metal Exchanges aktier av dess sex huvudmetaller – koppar, aluminium, zink, bly, tenn och nickel är på sin sammanlagda lägsta nivå sedan åtminstone 1997 … och ledande befattningshavare på Ivanhoe Mines ser oss själva som en integrerad del av lösningen av tillhandahålla de metaller som världen akut behöver för elektrifiering … tillsammans med vår joint venture-partner, Zijin Mining, är vi fast beslutna att påskynda framtida expansionsfaser vid Kamoa-Kakula för att generera stabil, lönsam tillväxt och ge bestående ekonomiska och sociala fördelar för den kongolesiska nationen och människorna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172