23948sdkhjf

De förser Northvolt med nickel

Vale informerar att Vale Canada och litiumjonbatteritillverkaren Northvolt har ingått ett flerårigt avtal för Vale att leverera nickelprodukter med låga koldioxidutsläpp till Northvolt.

Detta ska stärka företagens gemensamma engagemang för hållbarhet i elfordonsförsörjningskedjan och elektrifiering av den bredare gruvindustrin.

Vale har lovat att investera mellan 4 och 6 miljarder amerikanska dollar för att minska de absoluta koldioxidutsläppen med 33 procent till 2030, som en del av ansträngningarna att nå nettonollutsläpp till 2050. 

– Det här leveransavtalet är ytterligare en strategisk milstolpe när vi vänder vår verksamhet mot efterfrågan på elfordon. Vi är glada över att bygga en varaktig relation med Northvolt som höjer ribban för hållbara råvaror för denna snabbväxande sektor, säger Deshnee Naidoo, Vales vice vd för Base Metals i ett meddelande och Maria Åstrand, Northvolts Vice president active materials tillägger:

– Northvolt grundades med uppdraget att bygga världens grönaste batteri för att möjliggöra övergången till elektrifiering. Vi vill bygga batterier med ett minimalt koldioxidavtryck med hjälp av ren energi och smart teknik. Detta partnerskap är perfekt för att vi ska kunna nå den ambitionen. Vi är ytterligare glada över möjligheten att stänga kretsen med elektrifieringen av nickelgruvindustrin genom våra gemensamma partners som tillhandahåller elektrisk gruvutrustning.

Avtalet är resultatet av över två års förhandlingar och ska vara startskottet för fortsatt samarbete inom olika områden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156