23948sdkhjf

Elastocon tecknar ny agentur

Företaget tecknar ny agentur för testutrustning för diverse klimattester. Man representerar nu företaget Q-lab som är en av de större tillverkarna i världen av denna typ av testutrustning
Behovet av att veta hållbarhet och ljustålighet på allt från färg, textilier, polymerer, metall, trä, kosmetika mm som vistas utomhus växer ständigt i takt med att konsumenterna ställer högre krav på hållbarhet hos materialen. Allt material som ska vistas/användas utomhus behöver stå pall för väder och vind, ljus, fukt och värme/kyla - alla dessa yttre omständigheter påverkar materialet.

Varför gissa när du kan testa?
För att få fram hållbara konsumentprodukter måste man därför veta vad materialet klarar av för påfrestningar och hur länge. Det finns olika sätt att ta reda på detta.Q-lab är ett av de världsledande tillverkande företagen inom beständighetsinstrument för material. Företaget har funnits sedan 1956 och man har precis påbörjat ett samarbete med det Boråsbaserade företaget Elastocon.

Nationell och internationell förankring
Elastocon står sedan tidigare för "provning med precision" och sysslar med saker som utveckling och tillverkning av testutrustning för framför allt gummi och plastmaterial. Denna utrustning exporteras över hela världen. Man utför även ackrediterad kalibrering av ett flertal storheter, både på företagets egna laboratorier och ute hos kunder, både inom närområdet och så långt bort som i Kina.

Inom norden har Elastocon redan ett flertal olika agenturer vilket innebär att man kan leverera det mesta som kan behövas inom ett provningslab för fram för allt gummi och plast, samt handmätdon för produktion, verkstad och liknande. Den nya agenturen med Q-lab innebär ytterligare en komplettering och breddning av sortimentet. Nu når man ut till en ännu bredare marknad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109