23948sdkhjf

DynaMate ska sköta underhållet hos Mattsson Metal

Från och med den 1:e april tar Dynamate över ansvaret för produktions- och fastighetsunderhållet hos Mattsson Metals anläggning i Mora. Vi kollar läget med DynaMates vd Pär Holmgren.

Uppdraget är större än vad det vid första anblick låter. DynaMate ska hjälpa Mattson Metal att driva utvecklingen mot Smart Maintenance och Industri 4.0.

- Vi kommer att ansvara för produktionsunderhållet och fastighetsunderhållet i Matsson Metals produktionsanläggning uppe i Mora, säger Pär Holmgren till oss.

Han förklarar:

- I grund och botten innebär det att vi har tagit över deras underhållstekniska personal. Sen har vi satt in en underhållschef som kommer från oss. Ambitionen är att höja nivån på underhållet så att vi säkerställer deras produktion.

Både produktionsutrustningen och underhållet behöver förbättras och utvecklas. Genom förbättringsåtgärder kan DynaMate kvalitetssäkra och säkerställa produktiviteten.

Mattsson Metal levererar varmpressade metalldetaljer till olika branscher, bland annat till bygg, fordon och strömförsörjning. Vi frågar Pär Holmgren vilka utmaningar det finns med att underhålla Mattsson Metal.

- Utmaningarna är väl till att börja med att strukturera upp, dels uppföljning med pulsmöten morgnarna och se till att de stopp som finns registreras, förklarar Pär Holmgren.

DynaMate har många pågående arbeten omkring Mora. 

- Företag av denna storlek har ofta stora utmaningar med att fortsätta och utveckla underhåll. De är väldigt duktiga på att producera, men har desto större utmaningar med underhållet. Där kommer vi in, säger Pär Holmgren.

Hur driver ni arbetet mot Industri 4.0 och Smart Maintenance?

- Vi arbetar alltid utifrån de förutsättningar som finns hos respektive industrin. Vi letar efter lösningar som är mest lämpliga, kanske utifrån ergonomiska aspekter med tunga lyft eller monotoni. Vi kanske sätter in en robot som hjälper till i processen, förklarar Pär Holmgren. 

Han tillägger:

- Vi ser till att optimera cykeltider i produktionsutrustning. 

När det gäller hållbarhet tittar DynaMate exempelvis på förbrukning av oljor och renovering av maskiner istället för att kasta och köpa nytt.

- Vi utför underhållstjänster som pekar på Industri 4.0. Vad för tjänster beror mycket på mognadsgraden och prestandan på den verksamhet som vi utför arbete i, avslutar Pär Holmgren samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.141