23948sdkhjf

Satsar 15 miljarder på mineralstrategi

Kanada investerar 2 miljarder kanadensiska dollar, cirka 15 miljarder kronor på mineralstrategi för leveranskedjan för elbilar.

Kanadas federala budget kommer att inkludera en investering på minst 2 miljarder kanadensiska dollar, cirka 15 miljarder kronor för en mineralstrategi. Strategin ska påskynda produktion och bearbetning av viktiga mineraler som behövs för elfordons, EVs batteriförsörjningskedja. Det ska två högre regeringskällor meddelat Reuters.

Nyhetsbyrån skriver att det bland annat handlar om nickel, litium, kobolt och magnesium. Vidare att Kanada nyligen gett ekonomiskt stöd för att bygga två anläggningar som kommer att tillverka batterimaterial för elfordon och en batterigigafabrik.

– Kanada har ett överflöd av värdefulla kritiska mineralfyndigheter, och med rätt investeringar kan denna sektor skapa tusentals nya bra jobb, växa vår ekonomi och göra Kanada till en viktig del av den växande globala kritiska mineralindustrin, säger Adrienne Vaupshas, pressekreterare för Kanadas finansminister Chrystia Freeland till Reuters.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172