23948sdkhjf

Har laddat med gjutjärnsstolpar

De är tillverkade av till hundra procent återvunnet järnskrot. Gjutjärn är dessutom ett icke-korresivt material. Det rostar alltså inte. 

– Jom arbetar med reproduktion av äldre modeller i gjutjärn för utsmyckning och funktion i offentlig miljö. Vi följer utvecklingen och är nyfikna på innovationer som gynnar samhället, berättar Maria Silfverschiöld som är vd på Jom för oss.

Nu kan de berätta att de är först ut med laddstolpar i gjutjärn som passar in i klassiska miljöer där historiska värden och arkitektur gör att en laddstolpe av modern design inte naturligt passar in.

– Då omställningen ger en ny stadsbild med laddstationer i olika former och färger med ett inte alltför estetiskt tilltalande uttryck så vill vi bidra med en lösning för det, förklarar Maria Silfverschiöld och fortsätter:

– Gjutjärn är hållbart i väder och vind men även mot vandalism. Det kräver ytterst lite underhåll och med våra stolpar kan tekniken bytas ut men laddstolpen stå kvar.

Hon berättar mer om laddstolparna i gjutjärn.

– Formen till de två modellerna kommer från vår Sverigestolpe- en belysningstolpe samt en befintlig pollare med anor från 1800-talet men som håller även i modernare miljöer. Syftet är att hålla en linje formmässigt som passar in i klassisk svensk arkitektur runt om i landet. 

De har redan visat sig vara eftertraktade.

– Intresset är stort och vi har redan order vilket är roligt, berättar Maria Silfverschiöld och avslutar:

– Vi hoppas med våra två modeller kunna bidra till en vacker stadsmiljö med klimatomställningen i fokus. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188