23948sdkhjf

Världens hårdaste stål sprider sig

Svenska VBN Components omdefinierar slitstyrkan för en hållbar värld står det i företagets slogan.

– Vi jobbar kontinuerligt med att bredda våra säljkanaler, så nu har vi närvaro i Asien,  Europa, Nordamerika och Sydamerika, berättar Johan Bäckström som är företagets vd för oss.

För nu tillkännager VBN Components och brasilianska Farcco Tecnologia sitt samarbete för distribution av VBNs Vibenite-material och tjänster i Brasilien. 

Genom partnerskapet ska brasilianska industrier få lokal tillgång till AM-tekniken för att producera världens hårdaste stål står det.

– Brasilianska företag är mycket intresserade av Additive Manufacturing som en pelare i industri 4.0. Målet för partnerskapet med VBN är att ge ännu mer dragkraft åt införandet av Additive Manufacturing genom stödjande resurser och teknisk assistans, såväl som utveckling av nya produkter, applikationer och fler AM-platser, för att göra Additive Manufacturing allt vanligare i Brasilien, säger Fabio Sant' Ana, direktör för Farcco i ett meddelande.

Vibenite är legeringar som används vid additiv tillverkning, AM. 

Var kommer er metall ifrån?

– Våra metallpulver är till största delen återvunnet skrot, berättar Isabelle Bodén som är presskontakt på VBN Components för oss och Johan Bäckström tillägger:

– Våra pulver klassas som koldioxidneutrala då de tillverkas från återvunnet skrot och med en bra elektricitetsmix.

Hur påverkas ni av de höga metallpriserna?

– Vi påverkas inte så mycket än av de höjda priserna men på sikt kommer vi nog att märka av det. Samtidigt får vi fler licenskunder, vilka köper Vibenite-pulver och då går våra produktionsvolymer vilket ger ett lägre tillverkningspris, avslutar Johan Bäckström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156