23948sdkhjf

Fjädertillverkaren ser positivt på framtiden

När du hör Lesjöforskoncernen tänker du kanske på fjädrar, stansade och pressade detaljer. Koncernchef Ola Tengroth tänker på marknadssituationen och ger sin syn på den.

– Trots pandemi och krigstillstånd är vi ändå väl rustade för att fortsätta vår tillväxtresa, säger han i ett meddelande och fortsätter:

– Vi kunde leverera vårt bästa resultat genom tiderna med god marginal förra året trots stora utmaningar. Restriktioner gjorde det svårt att personalplanera i produktionen och påverkade även leveranskedjor av material och komponenter. Vi har dock klarat att hålla en hög säkerhet i verksamheterna och lyckats bibehålla en hög leveransprecision, vilket jag är mycket glad och stolt över.

Han berättar att efter pandemin följde nya utmaningar i och med Rysslands aggression mot Ukraina.

– Det har fått till följd att vi av naturliga orsaker har pausat all verksamhet i Ryssland. Försäljningen till Ukraina har nästan avstannat helt, men vi klarar enstaka leveranser även under rådande omständigheter, vilket ur flera aspekter är mycket positivt. Tyvärr ser vi en utmanande situation framför oss för andra kvartalet när det gäller materialförsörjning och ökat kostnadstryck. Det är svårt att i nuläget förutspå vad det kommer att innebära mer konkret.

Samtidigt satsar de på framtiden. De kommer exempelvis att fortsätta förvärva. Det handlar också om fokus på hållbarhet, digitalisering och strategisk HR. En ny hållbarhetschef finns på plats.

– Ett viktigt steg för att växla upp hållbarhetsfrågorna i koncernen gör vi genom en nyinrättad chefstjänst. Välmeriterade Anna Haesert tillträdde i januari som hållbarhetschef vilket kommer att öka både kunskap och genomförande av nödvändiga insatser. Vi har också startat och genomfört flera intressanta projekt inom digitaliseringsområdet, berättar han i meddelandet och avslutar:

– Sammanfattningsvis ser vi positivt på framtiden, men tar orosmolnen i horisonten från krigssituationen på största allvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141