23948sdkhjf

Är LME på fall?

Som vi tidigare berättat låg handeln med nickel nere från den 8 mars under mer än en vecka efter att nickelpriset gick över 100 000 amerikanska dollar per ton.

Matthew Chamberlain ska ha sagt att man aldrig ville bryta handeln men att priset på nickel rusade på ett sätt som hotade marknadsstabiliteten.

Han är vd på London metal exchange, LME och berättar för tidningen South China Morning post om turerna kring nickelhandeln.

Matthew Chamberlain ska ha sagt att prisnivån uppenbarligen inte speglade verkligheten.

– Besluten vi tog var utomordentligt svåra. Jag tror att de var rätt, men jag förstår också till fullo den mycket verkliga och genuina ilska hos dem som inte höll med om dessa handlingar, säger han till tidningen och tillägger:

– Vår uppgift är att se till att vi aldrig är i en position där vi någonsin behöver göra det igen.

Det ska ha varit andra gången i den 145-åriga börsens historia som den avbröt handeln med en metall.

– Nickel är inte den enda metall som ser volatilitet på LME på grund av den bredare geopolitiska och makroekonomiska miljön. Både koppar och aluminium har sett prishöjningar och daglig volatilitet, säger han till dem och vidare:

– Börsen har fungerat mycket bra när det gäller att återspegla de grundläggande prissignalerna för våra största metaller: koppar, aluminium, et cetera. Jag tror absolut inte att vi är i en position där LME-modellen är ogiltigförklarad. Vi har visat att den faktiskt har fungerat effektivt för våra metaller.

Matthew Chamberlain ska också ha talat om så kallade over-the-counter positioner som byggts upp utanför börsen.

– Vi kan se dessa typer av positioner byggas upp i framtiden och skulle undvika den här typen av situationer om vi har förhandskunskap, säger han till tidningen och avslutar med att tala om någon form av prisgräns.

– Det är så vi kan gå till marknaden och säga att vi aldrig kommer att behöva avbryta affärer igen eftersom vi har det skyddet. Så länge jag är här är jag fullt engagerad i att göra allt jag kan för att stabilisera situationen och säkerställa att LME lär sig av vad som har hänt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156