23948sdkhjf

Brittisk stålindustri ber om mer stöd

Brittisk tungindustri varnar för att företag måste betala miljontals pund i extra energikostnader från och med nästa vecka. Detta kommer att ske om brittiska ministrar inte förlänger det viktiga stöd som hittills givits.

Det är inte bara i Norge som offentligt elstöd till företag är ett hett ämne nu för tiden.

I Storbritannien är man lika oroad över de höga elpriserna.

Financial Times skriver att ledare från några av Storbritanniens största och tyngsta energianvändare har uppmanat politiker att fortsätta stödet, som har getts fram till nu och som ska upphöra i slutet av mars. Stödet har säkerställt att energiintensiva sektorer, som stålproducenter och kemifabriker, får stöd för kolkostnader som går utöver elpriset.

Höga elpriser - merkostnad på 27 miljoner pund

Myndigheterna förlängde ersättningssystemet med ett år i januari förra året, och detta kommer att pågå till slutet av mars i år. Detta skedde inte bara som ett resultat av stigande elpriser, utan också för att Storbritannien drog sig ur EU. Men med de nya höga elpriserna antar brittiska kemikalieproducenter att de kommer att ha en merkostnad på över 27 miljoner pund på sina elräkningar i år. Det har British Chemical Industry Organisation beräknat.

En talesperson för regeringen har uttalat att myndigheterna kommer att stödja och säkerställa en konkurrenskraftig energiintensiv industri.

– Har bidragit med 2 miljarder pund

– Vi har bidragit med utökat stöd, inklusive mer än 2 miljarder pund för energikostnader och för att rädda jobb, säger regeringens talesman.

Trots detta är den brittiska tunga industrin oroad, inte minst för att skattenivåerna också är de högsta sedan 1940-talet.

Källa: The Financial Times

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203