23948sdkhjf

Halverar sitt klimatavtryck med koldioxidsnålt aluminium

– För oss är det viktigt att veta varifrån våra material kommer, hur de tillverkas och vilka effekter de har på miljön. Det är också centralt att vi samarbetar med leverantörer som delar våra värderingar. Övergången till mer koldioxidsnålt aluminium från Hydro gör att vi kraftigt minskar vårt redan låga klimatavtryck. Genom att ta ett större ansvar, så hjälper vi också våra kunder att göra bättre och mer medvetna val, säger Jonas Hernborg, vd på Elitfönster i ett meddelande.

Ja, Elitfönster övergår nu till mer koldioxidsnålt aluminium, Hydro Reduxa – ett aluminium producerat med förnybara energikällor. 

Hydro Reduxa ska ersätta allt aluminium i Elitfönsters fönsterkonstruktioner från och med den första april.

Elitfönster räknar med att halvera aluminiumets klimatavtryck i jämförelse med traditionellt primäraluminium som är vanligt förekommande på den europeiska marknaden.

– Det känns mycket bra att vi nu fördjupar samarbetet med Elitfönster. Satsningen på Hydro Reduxa gör att deras fönster bibehåller samma höga kvalitet och samtidigt gör större klimatnytta. De kan känna sig trygga med att vi tillverkar aluminiumprofiler med en av de lägsta utsläppsnivåerna i världen. När vi minimerar produkternas koldioxidavtryck, så maximerar vi också möjligheterna för våra kunder, avslutar Jonas Bjuhr, vd på Hydro Extrusions Sverige meddelandet.

Hydro Extrusions är en del av den Norgebaserade Hydro-gruppen och aktör inom strängpressning av aluminiumprofiler. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.14