23948sdkhjf

Digital tvilling ska hantera variationer i metallurgisk verksamhet

Metso Outotec lanserar Geminex, en digital tvilling för effektiv hantering av variationer i metallurgisk verksamhet och gruvdrift.

Den vetenskapsbaserade digitala tvillingen, Metso Outotec Geminex ska hantera variabilitet och optimera resurser. Lösningen ska nämligen simulera och optimera sömlös hållbar verksamhet inom mineraler, pyro- och hydrometallurgiska processer genom att kombinera driftsdata från både interna och externa datakällor.

– Metso Outotecs digitala tvilling ger oöverträffade fördelar för gruv- och metallurgisk industri. Malmernas ökande komplexitet, de kortare globala ekonomiska cyklerna och de snabbare förändringarna i efterfrågan på råvaror, i kombination med strikta hållbarhetsmål, bildar en ekvation som kräver en ny verktygslåda för att lösa dessa utmaningar. Den innovativa Geminex digitala tvillingen stödjer våra kunder i att designa och anpassa sina processer på ett agilt sätt, förklarar professor emeritus Kari Heiskanen, teknologidirektör på Metso Outotec i ett meddelande.

Med Geminex ska alternativa operationsscenarier och parametrar effektivt kunna simuleras och testas baserat på noggranna processmodeller och verkliga data. 

– När Geminex-kapaciteten kombineras med vår ledande globala tjänst, kan Metso Outotec ytterligare stödja lokala operatörer i att omvandla de önskade scenarierna till verklig anläggningsprestanda genom att erbjuda exakt rätt support – från process till teknik – för att hjälpa till att uppnå de resultat som behövs idag och långt in i framtiden, säger Terry Galvin, Vice president, Expert services på Metso Outotec i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157