23948sdkhjf

SSAB presenterar nya stållösningar

– De nya klasserna har utökat antalet klasser för att visa att det bästa materialet klarar en mycket tuffare miljö. De gamla klasserna är kvar oförändrade. Tiden för utomhusexponeringen har fördubblats jämfört med tidigare bästa klass, berättar Mats Sjögren som är teknisk specialist på SSAB för oss.

Greencoat, så heter SSABs färgbelagda stål med en stor andel svensk rapsolja istället för fossil olja i beläggningen. Garantierna som följer med Greencoat grundar sig på 40 års erfarenheter på SSABs ackrediterade testplatser utomhus.

Alla produkterna har därmed genomgått provning av UV- och korrosionsbeständighet i verkliga utomhusförhållanden och levereras med en heltäckande funktions- och utförandegaranti. Det är en garanti i händelse av korrosion som rost och vitrost – blekning och andra fel på finishen.

Nu presenteras två nya klasser. De heter Ruv5 och RC5+ för strängare krav på UV- och korrosionsbeständighet.

De nya klasserna använder samma provningsmetoder som tidigare, men provningstiderna är förlängda. Provningstiden för Ruv5 är antingen 4 år i naturlig exponering eller 4 000 timmar i artificiell UV-strålning. Detta att jämföra med  provningstiden för klasserna Ruv2 till Ruv4 där den är 2 år och 2 000 timmar i artificiell UV-strålning.

Testtiden för RC5+ är 4 år i naturlig exponering. Och jämför man med provningstiden för RC3 till RC5 är den 2 år och för RC2 1 år. 

GreenCoat® är varumärket för SSABs färgbelagda stållösningar med beläggning av svensk rapsolja för tak, fasader och takavvattning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157