23948sdkhjf

Får ännu en stålgåva

Som vi tidigare berättat har Bo-Erik Pers fått Jernkontorets stora medalj i guld. Men det tar inte slut där.

Nu får han även ta emot en hedergåva från Bergsskolan.

Bergsskolan i Filipstad erbjuder utbildningar som ska vara skräddarsydda för framtida medarbetare inom järn- och stålindustrin för att förse gruv- och stålföretagen i Sverige med eftertraktad kompetens. 

Sedan 2020 driver Bergsskolan fyra utbildningar som skolan ansökt om att få bedriva som yrkeshögskoleutbildningar, med en stor andel tid förlagd som praktik ute i företag. 

Men vägen dit har krävt en rad viktiga och delvis svåra beslut, i syfte att bevara skolans höga kvalitet och ytterligare stärka kopplingen till järn- och stålindustrin, berättar de.

– Bo-Erik Pers har varit en otroligt viktig person för Bergskolan. Han har med stort engagemang varit djupt delaktig i att förändra och stärka utbildningsstrukturen och att införa ny ägarform. Detta arbete har rustat Bergsskolan som idag kan erbjuda högkvalitativa och eftertraktade utbildningar, säger Jan Håkanson, rektor vid Bergsskolan i Filipstad i ett meddelande.

I samband med att Bo-Erik Pers gick i pension efter rollen som vd på Jernkontoret uppvaktades han av Bergsskolan med en unik hedersgåva, den första provgjutningen av Bergsskolans emblem som gjordes inför skolans 150-årsjubileum 1980.

– Gåvan symboliserar de många år som Bo-Erik har funnits i kretsen nära Bergsskolan, berättar Jan Håkanson i meddelandet och Thomas Högblad, industrichef på Erasteel Kloster tillägger:

– Jag studerade själv på Bergsskolan innan jag kom till stålindustrin. Det är inte bara en fantastisk utbildningsplats, det är också en skola som bidrar till vår industris konkurrenskraft genom att utbilda studenter med rätt kompetens och som genom praktik lär känna företagen redan under studietiden. Bo-Eriks stora engagemang för Bergsskolan är vi många som ser och uppskattar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172