23948sdkhjf

BE Group växer inom armering

BE Group har förvärvat inkråmet av Hercules armeringsfabrik i Norrköping från Hercules Grundläggning, ett dotterbolag inom NCC.

Hercules Armering erbjuder armering i form av rakstål, nät och klippt och bockad armering till projekt över hela Sverige. Verksamheten är en mindre tillverkande enhet som idag sysselsätter ett 20-tal personer, egen personal och inhyrd. Omsättningen uppgick under 2021 till cirka 140 miljoner kronor.

– Förvärvet av Hercules Armering stärker BE Groups erbjudande inom armering i Sverige och innebär att produktions- och lagringskapacitet tillförs i nära anslutning till vår anläggning i Norrköping, säger Peter Andersson, vd och koncernchef på BE Group i ett meddelande.

I förvärvet ingår maskiner, lager, personal och hyreskontrakt för armeringsfabriken och ett flerårigt samarbetsavtal på armering med NCC. 

– Hercules Armering är en bra verksamhet men skiljer sig från vår kärnverksamhet. Vår bedömning är att BE Group kan utveckla verksamheten bättre än vad vi själva skulle kunna göra, och då också växa med fler kunder, säger Tomas Dädeby, divisionschef NCC Infrastructure i meddelandet.

Tillträdet sker senast den 1 maj och verksamheten kommer att ingå i BE Group Sverige. 

NCCs grundläggningsverksamhet Hercules påverkas inte av avyttringen utan fortsätter med sin verksamhet som tidigare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.219