23948sdkhjf

Hårdare och mer slitstarka stål

SKF och VBN Components har redan samarbetat i flera år inom additiv tillverkning av hårda och slitstarka stål. Nu tar de nästa steg. Det handlar om att tillämpa tekniken på lager av stor storlek.

VBN tillhandahåller legeringar för additiv tillverkning under varumärket Vibenite.

– På SKF strävar vi ständigt efter att förbättra prestandan hos våra lager och VBNs lösningar och material bidrar till detta. Vårt samarbete ger också stora hållbarhetsvinster. Det gör att våra kunder får bättre produkter med lägre miljöpåverkan, säger Victoria Van Camp som är vd på SKF Technology development i ett meddelande och  Johan Bäckström, vd för VBN Components tillägger:

– SKFs fokus på att kontinuerligt förbättra sina produkter har gett oss möjlighet att testa våra Vibenite-material i mycket krävande applikationer. Vi är verkligen glada över att äntligen göra detta tillkännagivande efter flera års framgångsrikt samarbete.

Användningen av Vibenite-materialen i de komponenter som utvecklats av VBN och SKF förväntas möjliggöra betydande miljöfördelar. Eftersom additiv tillverkning ska göra det enkelt att tillverka komponenter av mycket hårda material, ska materialförbrukningen i specifika applikationer kunna minskas med 80 till 90 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188