23948sdkhjf

Ska ta upp 29 000 ton nickel om året

Araguaia Niquel Metais, ett helägt dotterbolag till Horizonte Minerals har tilldelat Afry ett Engineering, procurement and construction management, EPCM-kontrakt för utveckling av bolagets ferronickelprojekt Araguaia i Brasilien.

Horizonte Minerals är ett nickelutvecklingsföretag med fokus på Brasilien. Gruvan i Araguaia är ett dagbrott, varifrån nickelmalm transporteras till en central förädlingsanläggning. Projektet planeras till en början producera 14 500 ton nickel per år på Linje 1, vilket kan ökas till 29 000 ton per år med en potentiell framtida Linje 2. Produkten ska vara högkvalitativt ferronickel, avsett som legeringsämne i rostfritt stål.

– Vi är glada över att ha med Afry i det utökade Araguaia-teamet. Vi har arbetat med Afry-teamet i flera månader i projektets planeringsfas, för att säkerställa en smidig övergång till byggfasen. Araguaia-projektet kommer att levereras som en del av en övergripande EPCM-strategi med ett integrerat projektteam från Afry och Horizontes ägarteam, säger Jeremy Martin, vd för Horizonte Minerals i ett meddelande.

EPCM-kontraktet omfattar många olika tjänster såsom exempelvis konstruktion, inköp, byggledning, projektledning och drifttagning. Horizontes ägarteam ska ha ett nära samarbete med projektteamet från Afry, inklusive experter inom process och konstruktion. Afry har varit engagerat i projektutvecklingsfasen sedan tredje kvartalet 2021, med inledande arbeten och förberedelser för att säkerställa en smidig upptrappning till ett fullt omfattande EPCM-projekt.

– Vi är oerhört stolta över att vi valdes som Horizontes samarbetspartner i denna viktiga investering. Vår nordiska kompetens och erfarenhet inom hållbarhet, i kombination med omfattande processteknisk kompetens och kunskap om lokala förhållanden, blir ett viktigt stöd för Horizontes investering. Här ser vi ytterligare ett exempel på hur vår verksamhetsmodell, med lokal närvaro som stöds av global kompetens, gör det möjligt för våra kunder att sätta upp det bästa projektteamet som tänkas kan, avslutar Nicholas Oksanen, EVP och chef för Process Industries inom Afry meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.204