23948sdkhjf

Investerar i natriumjonbatteri utan kobolt, nickel och koppar

Det Uppsalabaserade natriumjonbatteriföretaget Altris meddelar att de har samlat in 9,6 miljoner euro, cirka 100 miljoner kronor.

Finansieringen ska säkra Altris produktionsuppskalning av företagets batterikatodmaterial, Fennac, till 2 000 ton och även möjliggöra ytterligare forskning och utveckling av natriumjonbatterier.

Altris är specialiserat på att producera ett katodmaterial för uppladdningsbara natriumjonbatterier tillverkat utan kobolt, nickel och koppar. De använder patenterad tillverkningsmetod för Fennac.

– Med vår nya finansiella uppbackning är vi redo att förse kunderna med den kunskap och det material de behöver för att uppfylla sina natriumjonbatteriambitioner, i en tid där intresset för denna teknik aldrig har varit större, säger Adam Dahlquist, Altris vd i ett meddelande och tillägger:

– Vår nya industriella tillverkningsenhet kommer att se till att Fennac-baserade batterier blir verklighet inom två år.

Företaget säljer Fennac till battericellstillverkare, som ska kunna använda befintliga litiumjontillverkningsprocesser och utrustning för att producera Fennac-baserade batterier. Altris stödjer celltillverkare i denna övergång med prover och materialexpertis för att utveckla Fennac-baserade batterier och intern kompetens inom tillverkning av natriumjonbatterier.

De berättar att intresse visades från investerare som Molindo Energy, Northvolt och EIT Innoenergy. Nu blir det en kombination av nya investerare och befintliga investerare som fortsätter sitt deltagande.

– Vi är glada över att kunna fortsätta att stödja Altris genom nya investeringar och är stolta över att stödja ett företag med sådan potential att stärka en hållbar energiframtid, säger Markus Berglund, investeringschef, EIT Innoenergy Scandinavia i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156