23948sdkhjf

Tryggas med det metallbelagda stålet

Galfan från SSAB ska ge tunnplåtsbearbetningsföretaget Excellent i Gävle en förutsägbar trygghet.

– Vi är starkt beroende av att få kontinuerliga och trygga leveranser av material till vår tillverkning och över tid så har vi allt mer lutat oss mot SSAB. Det metallbelagda stålet Galfan kombinerat med ramorder, trygga leveranser, teknisk kompetens inom materialbehandling och svetsning har gjort stor nytta i vår verksamhet, säger Fredrik Östman, platschef på Excellent i Gävle i ett meddelande och tillägger:

– Kunderna har en hel del krav och bland annat så gäller C-3 klassning vilket gör Galfan från SSAB perfekt för vår tillverkning. Vi använder primärt  en till två millimeters material vilket är väl anpassat till våra maskiner.

Företaget har ett par stora kunder och Uponor är en av de viktigaste. De får två gånger i veckan leveranser av plåtskåp och andra installationer anpassade för VVS-industrin inom golvvärme och tappvatten till sitt konsignationslager i Västerås.

– Vi  har länge haft kontakter med Fredrik och vi lanserade Galfan vid en första provleverans. Efter en del tester och informationer från oss hur man bäst svetsar så tog det fart. De körde igenom hela processen – stansning, bockning, svetsning och  även pulverlackeringen. Resultatet blev mycket bra och tack vare de slätare ytorna så får vi nu leverera en hel del, säger Jan-Olof Melander, säljansvarig på SSAB i Arendal i meddelandet.

Galfan är en produkt som SSAB tagit fram. De beskriver den som en beläggning av zink-aluminiumlegering som ska ge utmärkt korrosionsmotstånd och bättre formningsegenskaper än traditionell zinkbeläggning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156