23948sdkhjf

Metalleverantörens investering kräver mer personal

De tillverkar detaljer till industrin. Det har de gjort i snart 20 år. Nu investerar de i nya maskiner och flyttar till nya lokaler. Och söker mer personal.

Vi talar om HT Laser i Torneå.

– Lokalerna har från och med hösten moderniserats, renoverats och anpassats för vår verksamhet. Storleksmässigt är den nya lokalen ungefär 5 000 kvadratmeter stor och omfattar däröver stora lagringsmöjligheter för bland annat material och färdiga artiklar, och därtill stora ytor för lastning och lossning, berättar de i ett meddelande och tillägger: 

– Vidare så finns ytor att växa i där vi kan anpassa oss efter våra kunders behov, till exempel när det kommer till delmontage och montering av färdiga produkter. Med nya lokal- och maskininvesteringar svarar vi på våra nuvarande och framtida kunders behov, framför allt rörande stora detaljer. De största plåtarna som kommer skäras och bockas ökar väsentligt, vilket medför ett stort steg framåt på HT Lasers enhet i Torneå. 

De investerar bland annat i två laserskärmaskiner och två kantpressar. Och med investeringen kommer också ett ökat behov av personal. Idag arbetar 15 personer på HT Laser i Torneå men de skulle behöva bli 10 till.

– Vi har redan nu anställt ett antal nya personer och vi letar fortfarande efter bland annat kvalificerade kantpressare till anläggningen. HT Laser är ett modernt industriföretag som arbetar med den senaste tekniken och det tror vi lockar, berättar de i meddelandet och meddelar sina planer:

– Vi satsar mycket på att hitta kompetenta medarbetare, hålla kvar och utbilda dessa på många olika sätt tillsammans med utbildningsföretag och andra samarbetspartners i området. I april 2022 inleder vi bland annat en egen skräddarsydd utbildning i kantpressning. Vi hoppas även kunna locka personer som bor i Haparanda till oss. Vi har sedan oktober en försäljningsansvarig person i Sverige och vi kan bara konstatera att intresset är stort i Sverige för HT Lasers unika erbjudande.

Det familjeägda bolaget HT Laser är systemleverantör och partner inom metallindustrin. De har specialiserat sig på montage och komponenttillverkning och erbjuder skärning, bockning, svetsning, bearbetning, 3D-utskrifter i metall, ytbehandling, montering och produktutvecklingstjänster. Företaget sysselsätter ungefär 450 medarbetare och har åtta anläggningar, sju i Finland och en i Polen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.144