23948sdkhjf

Filmindustrin ger sig in i guldbranschen

Hycroft Mining tillkännager en 56 miljoner dollars investering från ädelmetallinvesteraren Eric Sprott och biografkoncernen AMC Entertainment Holdings – ägare av Filmstaden.

Därmed blir de ägare av ungefär 22 procent av företagets aktier vardera.

Hycroft Mining är ett utvecklingsföretag för ädelmetaller som äger Hycroft-gruvan i Norra Nevada.

– Vår strategiska investering som tillkännages idag är resultatet av att vi har identifierat ett företag i en icke-närstående bransch som verkar vara precis som AMC för ett år sedan. Också den har stensolida tillgångar, men av olika anledningar har den stått inför ett allvarligt och omedelbart likviditetsproblem. Dess aktiekurs har sjunkit lågt som ett resultat. Vi är övertygade om att vårt engagemang i hög grad kan hjälpa den att övervinna sina utmaningar – till dess fördel och till vår, ska AMCs vd Adam Aron ha sagt enligt CNBC.

– Vi kunde inte vara mer glada att tillkännage denna transformerande investering i Hycrofts framtid, förankrad av Eric Sprott, en av världens ledande ädelmetallinvesterare, och AMC Entertainment Holdings säger Diane Garrett som är vd och tillförordnad styrelseordförande för Hycroft i ett meddelande och tillägger:

– Sammantaget förbättrar deras investering Hycrofts likviditetsposition dramatiskt och ger år av ekonomisk landningsbana. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra nya investerare för att lyfta Hycroft uppåt i värdekedjan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156