23948sdkhjf

Familj säljer stålkoncern till tyskar

Familjen Møller Hansen har sålt DS Gruppen A/S och underliggande produktions- och försäljningsbolag till den tyska industrikoncernen Goldbeck GmbH.

Det skriver gruppen med produktion och försäljning av betong- och stållösningar för bygg och industri i ett pressmeddelande.

– Med förvärvet av DS Gruppen stärker vi vårt europeiska erbjudande som livscykelpartner inom kommersiellt byggande, förklarar Jan-Hendrik Goldbeck, som leder Goldbeck tillsammans med sin bror Jörg-Uwe Goldbeck som managing partners, i pressmeddelandet.

I Danmark ingår i DS Group företagen DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion samt DS Flexhal och DS Stålprofil.

Långsiktiga perspektiv

Under det senaste decenniet har DS Group växt inom alla affärsområden och ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt i Europa där flera DS produktionsbolag redan är betydande leverantörer. Ägarfamiljen Møller Hansen har bedömt att denna process kräver starka krafter och större insikt i de europeiska marknaderna, varför möjligheten att hitta en sådan partner har utretts, står det i pressmeddelandet.

Den danska koncernen har i processen velat hitta en industriell ägare med insikt och kompetens inom branschen och i Europa i synnerhet. Valet har nu fallit på det familjeägda bygg- och serviceföretaget Goldbeck, som har sitt huvudkontor i Bielefeld, Tyskland.

Med Goldbeck som drivkraft för innovation och ledande inom byggteknik är DS Gruppen starkt positionerat för framtiden, säger Mads Møller Hansen, delägare och vd i DS Gruppen, i pressmeddelandet.

Han kompletteras av Svend Møller Hansen, grundare och delägare i DS Gruppen, som lyfter fram det långsiktiga perspektivet i förvärvet:

– Två framgångsrika familjeföretag kommer att sammanföra sin erfarenhet och expertis i en gemensam långsiktig strategi.

Behåller namn och ledning

DS Gruppen kommer på samma sätt att bli en självständig division, som fortsätter under namnet DS Gruppen, under ledning av Mads Møller Hansen, precis som ledningen för dotterbolagen kommer att förbli oförändrad.

Goldbeck genererade nästan en tredjedel av sina totala intäkter i andra europeiska länder under räkenskapsåret 2021/2022. Detta inkluderar egna anläggningar för tillverkning av stål och betong. Goldbeck är en one-stop-leverantör för sina kunder - från design- och konstruktionsfasen till tjänster under efterföljande verksamhet.

Försäljningen kräver endast godkännande från de tyska konkurrensmyndigheterna.

Om säljare och köpare

DS Gruppen kort

DS Gruppen är en industrikoncern inom produktion och försäljning av stål- och betonglösningar för bygg och industri och är en professionell partner i alla avseenden.

Med huvudkontor i Hobro, Danmark och försäljningskontor i Norge och Tyskland, fungerar alla koncernens bolag som självständiga enheter.

Med en årlig omsättningstillväxt på i genomsnitt 15 procent under de senaste åren uppnådde DS Gruppen en total omsättning på 2 130 miljoner DKK 2020/21 och ett resultat på 272 miljoner DKK före skatt. Företaget sysselsätter mer än 600 personer.

Goldbeck kort

Goldbeck bygger kommersiella fastigheter i Europa som en enda leverantör - från design- och konstruktionsfasen till tjänster under efterföljande verksamhet.

Gruppen är en partner för såväl medelstora företag som stora företag, investerare, utvecklare och offentliga kunder. Dess tjänsteutbud omfattar logistik- och industrihallar, kontors- och skolbyggnader, flervåningsparkeringar och bostadshus, där befintliga byggnader och byggnadsrelaterade tjänster kompletterar spektrat.

Företaget genomförde mer än 500 projekt under räkenskapsåret 2020/2021 med en total omsättning i storleksordningen 37,5 miljarder DKK. Goldbeck sysselsätter för närvarande mer än 9 000 personer på cirka 90 platser över hela Europa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188