23948sdkhjf

Import av stålvaror från Ryssland förbjuds

I ett uttalande på Europeiska kommissionens hemsida berättar ordförande Ursula von der Leyen om det fjärde paketet med restriktiva åtgärder mot Ryssland.

Hon meddelar att EU och EUs partners i G7 vidtar ett fjärde paket med åtgärder mot Ryssland.

För det femte, mycket viktigt, kommer vi att förbjuda import av nyckelvaror inom järn- och stålsektorn från Ryska federationen. Detta kommer att drabba en central del av Rysslands system, beröva det miljarder av exportintäkter och säkerställa att våra medborgare inte subventionerar Putins krig.

Det handlar även om att förneka Ryssland statusen som mest gynnad nation på EUs marknader, fortsatt press på den ryska eliten runt Putin och att förhindra att ryska staten kan använda kryptotillgångar för att kringgå sanktionerna.

Det handlar också om att export av alla EU-lyxvaror från våra länder till Ryssland förbjuds och förbud mot nya europeiska investeringar i Rysslands energisektor. 

EU står fast med det modiga folket i Ukraina. Det är därför vi just i morse betalade ut 300 miljoner euro i makroekonomiskt akut bistånd för att stödja Ukrainas finanser. Detta är den första delen av vårt finansiella stödpaket på 1,2 miljarder euro. Fler kommer att följa. Denna kris är aldrig tidigare skådad. Och så är den enhet och reaktionshastighet som våra demokratier har visat hittills. Ni har hört mig säga detta förut och jag upprepar det bestämt: Ukraina kommer att segra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156