23948sdkhjf

Ferrexpos verksamhet i Ukraina fortsätter

Vi har tidigare berättat om det schweiziska råvaruhandels- och gruvföretaget Ferrexpo som är en av världens största exportörer av järnmalmspellets till den globala stålindustrin. Företaget har flera gruvor i Ukraina.

Sist vi skrev pågick fortfarande koncernens gruv- och bearbetningsverksamhet, som ligger i anslutning till staden Horishni Plavni i centrala Ukraina. 

Hur ser det ut nu?

– Ja, jag kan bekräfta att vår verksamhet fortsätter, berättar Rob Simmons som är Investor Relations and Corporate Development på Ferrexpo för oss.

Nu startar företaget en humanitär fond för koncernen att tillhandahålla direkt stöd till lokala samhällen kring koncernens verksamhet och i Ukraina.

1,5 miljoner amerikanska dollar satsas till att börja med och fonden koordineras av Ferrexpos ledningsgrupp i Ukraina som arbetar nära lokala samhällsledare, lokala och nationella myndigheter. 

– Vår humanitära fond är ett av många initiativ vi påbörjar för att stödja Ukraina under denna oroliga period. Fonden är en viktig del av vår nödsituation för de humanitära behoven i våra lokalsamhällen i denna svåra tid. Dessutom tillhandahåller vi stöd i många områden, med boende tillgängligt för dem som söker skydd från andra delar av landet, kommenterar vd Jim North i ett meddelande.

Fonden har använt resurser till inköp av mat, återuppbyggnad av utrustning och basmaterial som filtar för skyddsrum i bostadsområden och akuta medicinska förnödenheter för lokala sjukhus och sjukvårdsinrättningar. 

– Vi har genomfört åtgärder för att stödja vår arbetsstyrka på mer än 10 000 personer, inklusive men inte begränsat till förskott av löner och betalning av skatter, ett nyetablerat center vid vår verksamhet för att tillhandahålla 24-timmars barnomsorg och tillhandahållande av psykologiskt stöd till anställda. Det här är en otroligt svår tid och jag vill tacka hela vår personalstyrka för deras enade ansträngning för att hitta sätt att stödja våra lokala samhällen och Ukraina, tillägger Jim North i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köpte metalldetektor för skojs skull – hittade guld värt miljoner
Metallpulver nästa steg för Outokumpu
Efter översyn: Två av tre metallverksamheter ryker
Ljusare varselstatistik i mars
Lundin Minings jätteaffär – köper koppargruva i Chile
SSAB släpper stål utan fossila koldioxidutsläpp 2023
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172