23948sdkhjf

Outokumpu agerar

Uppdrag granskning i Sveriges television har gjort ett program som de kallar Smutsigt stål. I programmet avslöjas mutor, mörkläggning och miljöskandaler när en del av stålet tas fram.

Och eftersom det finländska stålbolaget Outokumpu figurerar i programmet väljer de nu att gå ut med ett pressmeddelande.

Outokumpu informeras nämligen i programmet om flera anklagelser mot deras nickel-underleverantör Solway i Guatemala.

Vi agerar bestämt och beslutsamt utifrån informationen och bedömer situationen tillsammans med en extern partner, skriver bolaget och meddelar att nya beställningar till Guatemala stoppas.

Tills vidare har vi slutat lägga nya beställningar som kommer från Solway på grund av anklagelserna om miljöskador, negativa effekter på lokalbefolkningen och bristande transparens som uppmärksammats.

Outokumpu skickar nu ett team på studieresa i Izabal-avdelningen, Guatemala.

Vi agerar bestämt utifrån informationen om gruvorna i Guatemala. Vi har slutat lägga nya beställningar på produkter som kommer från Solway.

Vårt team genomför själva ett besök på plats i Guatemala, tillsammans med vår externa partner, för att säkerställa en opartisk utvärdering av situationen.

Vi är oroade över lokalbefolkningens säkerhet och välfärd och kommer att fortsätta att övervaka situationen noggrant och engagera oss i de lokala och ursprungsbefolkningen.

Vi har sökt Outokumpu för en kommentar.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.204