23948sdkhjf

Svenska guldbolaget: Sanktionerna omfattar inte guldindustrin

Det svenska guldbolaget Kopy Goldfields verkar i Ryssland.

Våra tankar går till dem som är direkt påverkade och till dem som har förlorat nära och kära till följd av rådande geopolitiska situation, skriver de i ett pressmeddelande och ger en uppdatering.

Kopy Goldfields meddelar att deras operativa verksamhet har inte påverkats. De fortsätter prospektera, bryta malm, bearbeta malm och sälja guld till internationellt marknadspris. 

De berättar att de hittills aviserade eller offentliggjorda sanktionerna inte omfattar guldgruvindustrin. De grundläggande villkoren för guldindustrin i Ryssland ska inte ha förändrats.

Operationellt ska Kopy Goldfields vara beroende i begränsad omfattning av utländska leverantörer vars aktiviteter i Ryssland påverkas av sanktioner. De berättar att de verkställt åtgärdsplaner för att säkerställa tidigarelagda leveranser av utrustning och reservdelar, likviditet och försäljningskanaler för guld. 

Men Kopy Goldfields ryska dotterbolag påverkas generellt av de internationella sanktionerna och samarbetar med ryska banker vilka också kan vara föremål för internationella sanktioner, berättar de och skriver:

Därtill står ryska bolag inför en ökning av monetära restriktioner och regleringar, vilka nyligen införts av ryska myndigheter.

Kopy Goldfields följer och utvärderar kontinuerligt utvecklingen i syfte att säkerställa att verksamheten drivs i enlighet med relevant lagstiftning och att relevanta åtgärder tas för att effektivt och utan dröjsmål mildra effekterna av finansiell volatilitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157