23948sdkhjf

Snart invigs batterianodsanläggningen i Luleå

Talga är företaget som planerar för en svensk batterianodsvärdekedja med grafit från Vittangiområdet som ska vidareförädlas i Luleå och därifrån skeppas till europeiska batteri- och elbilsbolag.

Och nu kan de meddela att byggnationen av Europas första batterianodsanläggning för litiumjonbatterier framskrider enligt plan. En första mängd Talnode-C har producerats i förstegsanläggningen i Luleå. Det var en milstople i företagets historia när materialugnen kördes igång för första gången.

– Det är signifikant att som det första företaget i Europa producera anoder för
litiumjonbatterier. Att vi dessutom gör det från egna gruvor och med egen process- och materialteknik är ett bevis för den förträfflighet och det hårda arbete som våra medarbetare står för. Detta, liksom att Talnode-C är den bevisat grönaste anodprodukten i världen, ger mig tillförsikt om att vi har en mycket lovande framtid för att försörja den växande batterimarknaden med lokala, gröna anoder, säger Talgas grundare och koncernchef Mark Thompson i ett meddelande.

Intresset har visat sig vara stort. Mer än 20 batteri- och fordonskunder står på kö för att ta emot sina första leveranser av material för storskalig och kommersiell testning.

Anodfabriken kommer att invigas den 1 och 2 april.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.14