23948sdkhjf

Optilon implementerar helhetslösning inom planering hos Höganäs

Den svenska metallpulvertillverkaren Höganäs storsatsar för att effektivisera sin försörjnings-kedja. Målet är att reducera lager i den globala försörjningskedjan och att säkerställa hög kundservice.
Som ett led i en storsatsning där effektivitet står i fokus har Höganäs AB nyligen ingått avtal med Optilon gällande licens för lageroptimeringsapplikationen ServiceOptimizer99+ från ToolsGroup och produktions-planeringsapplikationen iPlanner från InSync. Vidare startas nu konsultprojekt tillsammans med Optilon som dels syftar till att med hjälp av kraftfulla verktyg optimera globala lagernivåer och öka produktiviteten i produktionen, dels till att skapa bättre processer för såväl Demand Collaboration som sälj- och verksamhetsplanering globalt.

-Vi tyckte det var viktigt att satsa på de allra bästa teknologierna inom det här området och att välja en leverantör med stor kunskap och erfarenhet. Men det var också viktigt att vi kunde få ett gott stöd för att förbättra våra processer gällande Demand Planning och Demand Collaboration. säger Ralf Carlström, Global säljchef på Höganäs i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062