23948sdkhjf

Tar hand om hela aluminiumkedjan

Tre av Hydros fabriker i Sverige har fått ny ASI-certifiering.

Aluminium stewardship initiative, ASI syftar till att principer för hållbarhets- och mänskliga rättigheter ska bli alltmer inkorporerade i leveranskedjan. ASI performance standard erkänner ansvarsfull produktion, inköp och förvaltning av aluminium.

ASI Chain of custody, Coc ställer krav på framställningen av en spårbarhetskedja för Coc-material inklusive ASI Aluminium, som produceras och bearbetas genom värdekedjan till sektorerna nedströms. Det betyder inte bara att anläggningarna och deras metoder är certifierade, utan att den fysiska metall de bearbetar också är certifierad, när den erhålls från ASI-certifierade källor.

Certifieringarna omfattar strängpressningen- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång, i Vetlanda och omsmältningsverket i Sjunnen där företaget smälter om aluminium till nya produkter. 

– Vi var det första företaget i Sverige som strängpressar aluminiumprofiler att erhålla ASI-certifiering och nu är vi först med att uppnå certifieringen för Chain of custody. Detta är meningsfullt för kunderna, då allt fler efterfrågar hållbara material så som aluminium från företag som gör affärer på rätt sätt, säger vd Jonas Bjuhr på Hydro Extrusions Sweden i ett meddelande.

Hydro Extrusions Sweden tillverkar och marknadsför strängpressade aluminiumprofiler och erbjuder olika typer av produktionstjänster som ytbehandling och bearbetning för att omvandla profilerna till lösningar som möter kundernas specifikationer.

Ungefär 1 000 medarbetare finns i den svenska verksamheten.

– Detta är lysande nyheter och ytterligare ett steg för vår svenska organisation mot att bli den tydliga marknadsledaren inom hållbar aluminiumverksamhet, säger vice vd Paul Warton, ledare av Hydros affärsområde Extrusions i meddelandet.

Hydro Extrusions är det största affärsområdet inom Hydro med 21 000 anställda i 40 länder.  Affärsområdet betjänar mer än 30 000 kunder över hela världen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156