23948sdkhjf

Stålproducenten bromsar produktionen i Ukraina

Den luxemburgska stålproducenten Arcelormittal har mer än 20 000 anställda vid sin anläggning Kryvyi Rih i Ukraina.

Nu har de beslutat att dra ner verksamheten till ett minimum.

Arcelormittal skriver på Twitter:

ArcelorMittal är djupt oroad över utvecklingen i Ukraina och den potentiella inverkan detta kommer att ha på våra kollegor i landet. Vår prioritet är vårt folk och vi hade utvecklat planer för att hjälpa dem att hålla sig säkra om situationen skulle eskalera på detta sätt.

När det gäller vår anläggning arbetar vårt team för att bromsa produktionen till ett tekniskt minimum och produktionen kommer att stoppas vid våra underjordiska gruvor. Vi hoppas alla på en snabb lösning.

Arcelormittal Construction Sverige har produktionsanläggningar i Karlstad och Sveg. Här vidareförädlas stål från Arcelormittal till tunnplåtsprodukter och balk. Van Hoa Nguyen är vd på företaget.

Om Arcelormittals svenska kunder påverkas av att Arcelormittal drar ner vid sin anläggning i Ukraina kan han inte svara på.

– Jag kan inte svara på det. Vi köper inga produkter från ArcelorMittal Ukraina, berättar han för Metal supply men tillägger:

– Det vi kan säga idag är att kriget i allmänhet kommer att påverka inköp av råvaror och stigande energipriser i Europa. Vi har inte förhandlat med alla leverantörer för de närmaste kvartalen i nuläget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109