23948sdkhjf

Guldbolaget kämpar vidare

Endomines som fokuserar på guld rapporterar att deras totala intäkter inklusive lagerförändring uppgick till 5 miljoner kronor år 2021. År 2019 uppgick de till 13 miljoner.

Bolagets Ebitda uppgick till minus 118,2 miljoner. Föregående år var motsvarande siffra minus 108 miljoner.

Det totala kassaflödet 2021 uppgick till minus o,9 miljoner kronor att jämföra med 2019 års minus 4,4 miljoner.

– Jag är glad att kunna meddela att vi framgångsrikt återupptog produktionen i Pampalo gruvan i Finland i slutet av året och att verksamheten kommer att starta med full kapacitet under Q1 2022. Underjordiska borrningar längs de djupa förlängningarna av malmen som vi planerar att bryta har resulterat i några av de högsta guldskärningarna som någonsin erhållits från Pampalogruvan, kommenterar styrelseordförande Ingmar Haga och fortsätter:

– Fridays verksamhet i Idaho startade under hösten och vi har fortsatt att rampa upp verksamheten sedan dess. I samband med brytningen av de första strossarna och den nyligen utförda underjordiska definitions borrningen har avslöjat att guldmineralisering är mer oregelbunden än tidigare tolkats. Som ett resultat av detta krävs betydligt mera defintions-borrning underjord för planeringen av gruvbrytningen och för att fastställa malmernas kontakter. Borrningen kommer att fortsätta under 2022. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187