23948sdkhjf

Stålkunderna drabbas av kriget

Det schweiziska råvaruhandels- och gruvföretaget Ferrexpo är en av världens största exportörer av järnmalmspellets till den globala stålindustrin. Företaget har flera gruvor i Ukraina.

Ferrexpo berättar att det noga följer utvecklingen i Ukraina efter det officiella tillkännagivandet från Ukrainas regering om ett intrång av ryska väpnade styrkor i territoriet av Ukraina.

Koncernen kommer med löpande uppdateringar och skriver att de kommer att prioritera säkerheten för sin personal.

Koncernens gruv- och bearbetningsverksamhet, som ligger i anslutning till staden Horishni Plavni i centrala Ukraina, fortsätter att fungera. Koncernen har förmågan att lagra sina järnmalmspellets på plats, medan Ukrainas logistiska nätverk upplever störningar.

Ukrainas regering har stoppat järnvägstransporterna. Koncernen känner till rapporter om att det ukrainska järnvägsnätet tillhandahåller begränsad kapacitet till sina fraktkunder, och koncernen kan bekräfta att man har skickat en del av sin produktion till Ukrainas västra gräns till kunder i Europa.

Det är fortfarande oklart om den pågående tillgängligheten av räckeskapacitet och, om tillgänglig, mängden pellets som koncernen kan komma att leverera till sina europeiska kunder.

Exportverksamheten i hamnen i Pivdennyi, belägen i sydvästra Ukraina, där koncernens kaj finns för frakt av pellets till kunder, har tillfälligt avbrutits efter meddelande från hamnmyndigheterna.

Som ett resultat av detta har koncernens marknadsavdelning utfärdat force majeure-meddelanden till vissa kunder som skulle ta emot koncernens produkter via oceangående fartyg inom en snar framtid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.13