23948sdkhjf

Parts AB fortsätter som självständigt bolag

Saab Automobile Parts AB ingår inte i försäljningen av Saab Automobile. Reservdelsbolaget fortsätter att serva Saab-kunder globalt med Saab Originaldelar och eftermarknadsservice samt att utöka sin logistikverksamhet
Tidigare idag tillkännagav Saab Automobile AB:s konkursförvaltare att de har nått en överenskommelse om att sälja tillgångar i Saab Automobile AB. Samtidigt meddelades att Saab Automobile Parts AB, bolaget som ansvarar för försäljning och distribution av reservdelar globalt, inte kommer att ingå i försäljningen.
Riksgälden har tidigare meddelat att staten i egenskap av panthavare i bolaget ämnar ta över ägandet i Saab Automobile Parts AB.

- Vi står väl rustade för framtiden både kommersiellt och ekonomiskt och ser stora möjligheter att stärka erbjudandet till alla Saab-ägare, säger Lennart Ståhl, vd för Saab Automobile Parts AB i ett pressmeddelande.

Arbetat för självständighet
Efter Saab Automobiles konkurs har Saab Automobile Parts AB arbetat med att separera de båda bolagens verksamhet och detta arbete är nu i stort sett klart. Projektet har omfattat bildandet av ett nytt kommersiellt kontor i Trollhättan, man har anställt ingenjörer för att säkerställa teknisk specialistkompetens samt bildat nya internationella dotterbolag. Vid årsskiftet startades ett dotterbolag i Storbritannien och förra veckan startades ett dotterbolag på den viktiga nordamerikanska marknaden. Denna utveckling och expansion av Saab Automobile Parts AB kommer att fortsätta i framtiden allt eftersom företaget ytterligare stärker och diversifierar sin verksamhet.

- Det finns cirka en och en halv miljon Saab-bilar på vägarna runt om i världen som vi värnar om. Vi fortsätter nu att arbeta för att Saab-ägare globalt ska ha tillgång till Saab Originaldelar, service och teknisk support. Så snart försäljningen är klar ser vi också fram emot att samarbeta kring nya affärsmöjligheter med den nya ägaren av Saab Automobile AB. Parallellt så fortsätter arbetet med att utöka vår logistikverksamhet med andra företag, säger Lennart Ståhl.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062