23948sdkhjf

Skärande bearbetning belönas

Och vinnaren av Smart industri 2021 är...

...familjeföretaget Bror Tonsjö i Kode som grundades 1962 och utför skärande bearbetning i metalliska material.

– Det är hedrande att vi utsetts till vinnare i företagstävlingen Smart industri för vårt arbete med att integrera de digitala verktygen i vår organisation. Att vi varit öppna med hur vi tagit oss an digitaliseringsresan har gjort att vi kunnat dra lärdom av andra företags utmaningar och erfarenheter. Våra kunder ser också att Tonsjö ligger i framkant och vill utvecklas för att möta framtida krav i branschen, säger Clas Tengström, vd för Bror Tonsjö i ett meddelande.

Bror Tonsjö utgör enligt juryn ett skolboksexempel på smart industri, där digitaliseringens möjligheter till förbättring av produktivitet, effektivitet, hållbarhet och framtidssäkring av bolaget löpande och långsiktigt tas tillvara – med innovation, arbetsglädje och kunder i fokus.

Att bolaget dessutom generöst delar med sig av vunna kunskaper och erfarenheter till andra förstärker bolagets status som gott exempel och gör dem till en mycket värdig pristagare i företagstävlingen Smart industri, står det i juryns motivering.

Företagen Swegreen och Vinden föräras med hedersomnämnande.

– Årets pristagare och mottagare av hedersomnämnanden är sett till sina verksamheter mycket olika varandra, men utgör alla goda exempel på de möjligheter digitaliseringen öppnar. Bror Tonsjö är ett lysande exempel på ett traditionellt industriföretag som genom digitalisering transformerat alla delar av sin verksamhet. Årets hedersomnämnanden går till två företag som har utnyttjat digitaliseringen för att utveckla helt nya affärsmodeller. Detta visar digitaliseringens kraft, och vi vill lyfta fram dem som förebilder för andra att inspireras av, konstaterar Johan Weigelt, vice vd på IVA och juryns ordförande i meddelandet.

Företagstävlingen Smart Industri instiftades 2016 av Siemens, Teknikföretagen och Kungliga ingenjörsvetenskapsakademien, IVA uppmärksammar och belönar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat.

Första pris är en skräddarsydd kunskapsresa som arrangeras av IVA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.141