23948sdkhjf

100 000 vill ha deras vikta plåt

Vi har berättat om dem förr. Stilride sprider stålplåtsorigami och vill att tekniken att vika stålplåt ska komma fler till del. Och nu har ryktet spridits världen över.

Det svenska teknik- och designföretaget Stilride grundades 2020 med ambitionen att ta en ledande position inom det snabbt växande området kring el-motorcyklar.

Under de senaste två månaderna har bolaget stängt en övertecknad investeringsrunda och tagit plats i ABBs tillväxthub Synerleap. Ryktet om företaget har spridit sig och nu har de också passerat 100 000 intresseanmälningar för sin första el-scooter Sus1.

– 100 000 är förstås lite av en drömsiffra och det känns oerhört roligt att det är sådant tryck och högt intresse kring Sus1. Vi ligger nu i en slutfas kring materialval och alla små detaljer som ska på plats innan vi kan börja serieproducera vår första scooter mot slutet av det här året, säger Jonas Nyvang, grundare och CEO för Stilride i ett meddelande.

Det är mindre än ett år sedan Stilride öppnade upp möjligheten att göra en intressenamälan för att kunna vara en av de första att få köpa en Sus1. I slutet av januari hade runt 70 000 tecknat intresse. De senaste tre veckorna har 30 000 intresseanmälningar till ramlat in. Detta efter att internationella medier skrivit om företaget.

– Det var fantastiskt kul att vi lyckats ta fram en produkt som intresserar och fascinerar många olika människor i flera länder. Efter mediegenomslaget i förra veckan som bokstavligen började i USA men sen tog ett varv runt jorden via bland annat Japan, Kina och Indien blev trycket rekordstort och vi passerade 100 000 med god marginal, säger han i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
36 miljoner till forskning som ska stärka svensk industri
Debatt: ”Batteriguldet” ingen "quick fix”
De vill göra skillnad med koldioxidreducerat stål
Världens råstålsproduktion i december
De använder sig uteslutande av återvunnet aluminium
Norsk-indisk legotillverkare expanderar till Sverige
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.187