23948sdkhjf

Lundin Mining gynnades av basmetallpriset

Zinkgruvans ägare Lundin mining har gjort ett rekordår finansiellt sett. Ett år som tillika avslutades med ett starkt kvartal.

– Vi kunde dra fördel av det förmånliga basmetallprisets miljö och satte många av Lundin Minings finansiella rekord genom tiderna 2021, inklusive generering av nettovinster på nästan 880 miljoner dollar, justerad Ebitda på 1,9 miljarder dollar, fritt kassaflöde på över 1 miljard dollar och utbetalda utdelningar på över 225 miljoner dollar, kommenterar Peter Rockandel, vd och koncernchef och fortsätter:

– Vår verksamhet avslutade året starkt med utmärkta resultat under fjärde kvartalet, inklusive betydande förbättringar i Candelaria.

Han berättar vidare om några av företagets olika verksamheter.

– Zinkexpansionsprojektet i Neves-Corvo var i stort sett klart vid årsskiftet och driftsättningen är nu på gång.

– Expansionsstudiearbeten för att utvärdera framtida tillväxt och förlängning av minlivslängden avancerades för Candelaria underjordiska gruvor, kölzonen i Eagle East och vid Chapada.

– Vi är mycket glada över upptäckten av det högklassiga koppar-guld Saúva-prospektet och potentiella positiva konsekvenser för Chapada-expansionsalternativen.

– Förvärv av Josemaria Resources, för dess koppar-guldprojekt i världsklass, fortsätter att vara på väg för stängning under andra kvartalet 2022, avslutar Peter Rockandel sin kommentar.

I Zinkgruvan var zinkproduktionen 77 766 ton.

Blyproduktionen blev 22 183 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.067