23948sdkhjf

Plåt, plåt – och så lite mera plåt

Plåt, plåt och mera plåt. Det handlar det om hos det skånska företaget Mera System plåt.

De har nämligen tillverkat profilerad plåt i snart 40 år. 

Hälften av företagets produkter går på export till ett tiotal länder. Och alla länder har sina egna traditioner, kulturer, tycke och smak, berättar de. Man ser exempelvis skillnad på beställningar som kommer från Sverige jämfört Tyskland.

– Framförallt är det färgerna på plåten som skiljer sig mellan olika länders beställningar. Kroatien väljer många olika kulörer på sin plåt medan Tyskland väljer grått, brunt och grönt. Det är många gröna fasader i Schleswig Holstein i Tyskland, berättar Torbjörn Eliasson, vd på Mera System plåt i ett meddelande och fortsätter:

– Här i Sverige är vi också konservativa och väljer mestadels svart, grått, silver och mörkrött. Sedan skiljer det även på tjocklekar. I Tyskland använder man en tjockare plåt till tak, där är det vanligast med 0,75 milimeter.

Nu hoppas de kunna få större spridning i Sverige.

– Vi har arbetat med Bevego länge men det har främst varit med filialerna här i syd. Från och med 1 januari 2022 är vi avtalsleverantör till Bevego och det är väldigt roligt. Nu får vi förhoppningsvis chansen att lära känna fler Bevegofilialer runt om i Sverige. Jag tror att Mera Systems sortiment blir ett bra komplement till Bevegos befintliga sortiment, säger Torbjörn Eliasson i meddelandet och avslutar:

– Jag hoppas att Bevegos kunder kommer uppskatta vårt sortiment. Vi håller en hög nivå och vi är noga med att uppfylla våra kunders förväntningar, och gärna överträffa dessa. Mera System har valt att endast samarbeta med ledande stålverk som vi har stort förtroende för. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125