23948sdkhjf

Nyutvecklat material från Uddeholm

Stål är idag ett av de viktigaste och vanligaste byggmaterialen i världen. Det används överallt och i praktiskt taget alla branscher, både som en del av slutprodukten och i de verktyg som producerar dem. Det är helt enkelt svårt att föreställa sig en värld utan stål. För oss på Uddeholm är det givetvis omöjligt.

Ja, så skriver Uddeholm som funnits i mer än 350 år i Hagfors, Värmland. För dem handlar det om verktygsstål – och utveckling. 

Det är några år sedan som Uddeholm utvecklade en ny form av stål för additiv tillverkning, AM. Det speciella med AM är att denna process kan ge mer frihet i design som optimera materielbehovet för verktygsfunktionen.

Och så lanseras nästa steg inom utvecklingen av Uddeholm Dievar. Materialet finns nu även tillgängligt som pulver för 3D-printning. 

Uddeholm Dievar för AM är ett premiumstål som är utvecklat för pressgjutning speciellt framtaget för världens bil- och fordonstillverkare. Materialet har en seghet och duktilitet vilket ska ge bra motstånd mot värmesprickor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.426