23948sdkhjf

Snabbt och lätt med aluminium

Polestar 5 ska bli snabbare, lättare och mer responsiv tack vare en helt ny aluminiumplattform.

Den epoxylimmade aluminiumplattformen är utvecklad internt av fler än 280 ingenjörer från Polestars brittiska forsknings- och utvecklingsavdelning baserad i Coventry, England.

Epoxylimmad aluminium är lätt, har hög vridstyvhet och erbjuder förstklassiga prestanda- och miljöfördelar. Denna teknik har tidigare visat sig arbetsintensiv och svår att använda i massproducerade fordon utan att ge avkall på kvalitet. Men Polestars forsknings- och utvecklingsteam har hittat en lösning på utmaningen genom att utveckla en helt ny, snabbare tillverkningsprocess för både kaross och plattform tillsammans. 

Tack vare de nya materialen och den nya tekniken kommer den olackerade råkarossen troligtvis att vara lättare än den hos bilar i mindre segment. 

– Vi visste att vi ville att den här bilen skulle vara lätt, vi visste att vi ville ha hög kvalitet och vi visste att vi ville ha den snabbt, säger Pete Allen, chef för Polestar UK R&D i ett meddelande och avslutar:

– Den här konstruktionen ger enastående dynamiska och säkerhetsmässiga egenskaper, med teknik som kräver låg investering och som är tillämplig på höga produktionsvolymer.

Den svenska elbilstillverkaren Polestar startades 2017 av Volvo Cars och Geely Holding. Polstar delar tekniska och konstruktionsmässiga synergier med Volvo Cars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.175