23948sdkhjf

Ruukki har fått en ny order från Kiruna Wagon

Ruukki har fått en beställning på att tillverka och leverera stålkomponenter malmvagnar som Kiruna Wagon levererar till Northland Resources. Kiruna Wagon beställde tidigare under maj av Ruukki även förstärkningsplåtar till malmkorgarna.
Ruukki Sverige AB levererar i och med de senaste beställningarna av komponenter till både malmkorgen och vagnunderredena i Sverige respektive Finland till ett värde av ca 11 miljoner SEK respektive 6,5 miljoner Euro. Ruukkis leverans till Kiruna Wagons malmvagnsprojekt innefattar prefabricerade och monteringsklara underreden till malmvagnarnas bärande stomstruktur. Hela tillverkningsprocessen är noga igenomtänkt och planerad för effektivitetens skull.

Ett lyckat samarbete
- Komponenterna som skurits och fasats med laser eller plasma i rätt mått och form på Ruukkis stålservicecenter i Seinäjoki samlas sedan ihop till färdiga enheter till varje vagn distribueras till Normek Oy som svetsar sedan ihop vagnunderreden berättar Hannu Indrén, applikationschef på Ruukki Metals i ett pressmeddelande.

Projektet har inneburit regelbundna kontakter med såväl Kiruna Wagons projektledning, konstruktions företag i både Finland och Sverige samt mellan säljpersonal och våra stålservicecenters.

- Detta har varit ett mycket spännande samarbete i ett Projekt som för Ruukkis del inleddes för nästan två år sedan, berättar Lennart Bergquist, säljingenjör på Ruukki Metals.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.237