23948sdkhjf

De minimerar metallpulveravfallet

Tillsammans ska de erbjuda och utveckla nya lösningar som minimerar metallpulveravfall samtidigt som processeffektiviteten och säkerheten förbättras.

Höganäs och Piab annonserar att de har bildat ett partnerskap för att utnyttja sina respektive kompetensområden med målet att främja automatiseringen inom additiv tillverkning. Lösningarna är inställda på att optimera industriella tryckprocesser.

I många industriella 3D-utskriftstillämpningar är manuell hantering och lastning av material fortfarande vanlig praxis. Därför samarbetar Piab och Höganäs för att introducera ett nytt utbud av lösningar som gör det möjligt för kunderna att implementera förbättrad automation och optimerade utskriftsprocesser för att spara tid, minska slöseri, förbättra effektiviteten och säkra en säkrare arbetsmiljö.

Att transportera metallpulver innebär specifika utmaningar, såsom den höga bulkdensiteten och andra materialegenskaper. Höganäs har omfattande kunskap om metallpulver och materialinneslutningslösningar, som kommer att kombineras med Piabs befintliga produkter för att optimera både materialhanteringsprocesser och för att utveckla nya lösningar i industriell skala. Detta ska också bidra till en högre nivå av förarsäkerhet.

Målet med de nya gemensamma utvecklingsprojekten är att göra transporten av bulkmetallpulver ännu säkrare och enklare, och att säkerställa att överskottspulver kan återanvändas omedelbart vilket minskar avfallet och bidrar till att förbättra hållbarhetsprestandan. Avfallshanteringen ska inte bara minska utan mängden pulver som används maximeras, vilket gör att tillverkare kan göra mer med mindre. Denna nya linje av standardiserad teknologi ska hjälpa till att ytterligare industrialisera AM-produktion och underlätta storskalig tillverkning och industri 4.0-planer.

– Genom detta partnerskap kan vi erbjuda våra kunder bättre och mer hållbara sätt att arbeta med sina metallpulver. Det är också ett stort steg framåt i industrialiseringen av dessa processer, eftersom det tar bort delar av manuell hantering samtidigt som den optimerar mängden pulver som används i tryckningen. Piab har ett långvarigt arv i att tillhandahålla automatiserade transportlösningar i världsklass, och tillsammans med vår metallpulverexpertis kommer detta produktsortiment att göra en verklig positiv skillnad för våra kunder, säger Kennet Almkvist, vd Customization technologies Höganäs i ett meddelande.

Lösningarna ska tillgodose en rad additiva tillverkningstekniker inklusive pulverbäddfusion, bindemedelssprutning och lasersintring. Det betyder att de kan integreras i nästan vilken metallpulverbaserad produktionsprocess som helst.

– Höganäs är en sann pionjär när det kommer till metallpulver. Med detta gemensamma erbjudande kan kunderna dra nytta av en kombination av Höganäs pulverkompetens och våra transportlösningar som förbättrar automatiseringen och i sin tur effektiviteten, avslutar Floris Rouw, President Vacuum conveying division på Piab meddelandet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094