23948sdkhjf

20 förlorar jobben på Ystadsföretag

Polykemi varslade sammanslagt 24 av de anställda, fyra får behålla jobben medan resten får gå när företaget förlorar storkund
I början av året varslade företaget 24 av sina medarbetare . I dagarna blev det klart att fyra av de 20 varslade får behålla sina arbeten medan resten får gå, skriver Ystads Allehanda.

- Vi har inte lagt ner strävandet att inom ramen för uppsägningstiderna behålla ett antal av dem som varslats om uppsägning. Vi jobbar för det och jag hoppas innerligt att vi lyckats med det, säger Ola Hugoson, VD på företaget till tidningen.

Möjlighet till anställning
På dotterbolaget Scanfill AB kan det finnas chans för anställning för de som blir av med sina arbeten på Polykemi. Anledningen till varslet var en minskad orderingången och att de i samma veva förlorade en av sina storkunder och därigenom 20 procent av orderingången.

Hoppas på positiv vändning
Trots varslet och den osäkra orderingången har Polykemi flera betydande projekt igång.

- Vi har ett antal intressanta grejor som fallit på plats under den senaste månaden som vi jobbat med länge. Vi har också ett par beställningar som ligger nära ett avslut och som vi hoppas få på plats, säger Ola Hugoson.

Av de som får gå är 19 kollektivanställda och en tjänsteman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094