23948sdkhjf

BMW ökar investeringar i hållbar stålproduktion

Fordonstillverkaren BMW Group vill bredda leverantörsbasen av stål med låga utsläpp genom att teckna avtal med ståltillverkaren, Salzgitter. Stålet kommer att användas i produktion av bilar på BMW Groups europeiska fabriker med start 2026.

Genom den nya investeringen och det redan signerade avtalet med H2 Green Steel, har man nu två hållbara stålproduktionsleverantörer som ska bidra till att sänka utsläppen i framtidens bilar. Målet är att stål med låga utsläpp ska stå för över 40 procent av stålanvändningen vid de europeiska fabrikerna till 2030, och därmed minska koldioxidutsläppen med upp till 400 000 ton per år.

– Investeringen är ett viktigt steg för att drastiskt minska våra utsläpp i leverantörskedjan. Vårt mål är att minska klimatavtrycken över hela livscykeln av våra fordon. Med stål, i synnerhet, leder vi branschen framåt genom att tillhandahålla stål med låga utsläpp för våra europeiska fabriker i framtiden, säger Joachim Post, styrelsemedlem BMW med ansvar för inköp och leverantörsnätverk i ett meddelande.

BMW Group kommer även att köpa stål som producerats med vätgas och grön el från svenska startupen H2 Green Steel till sina europeiska anläggningar från 2025 och framåt, vilket väntas minska utsläppen med upp till 95 procent. BMW Groups fabriker i Europa bearbetar mer än en halv miljon ton stål per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.127