23948sdkhjf

Aluminium som håller hela kedjan

Gränges produktionsanläggningar i Shanghai och Finspång har erhållit certifiering enligt Aluminium stewardship initiative, ASI Performance standard och Chain of custody standard. Gränges har som mål att certifiera alla produktionsanläggningar i enlighet med ASIs hållbarhetscertifieringar till 2025.

– Gränges ambition är att certifiera samtliga våra anläggningar och produkter i enlighet med de två ASI-standarderna. Vi ser detta som ett värdefullt verktyg att säkerställa att både vår egen produktion och vår leverantörskedja driver verksamhet på ett hållbart sätt, berättar Sofia Hedevåg som är SVP Sustainability på Gränges för Metal supply. 

Men vad innebär de båda standarderna? Gränges ger oss en förklaring.

Bakom standarderna ligger den globala intresseorganisationen ASI som arbetar med att säkerställa att aluminiumets värdekedja är hållbar. ASI tillhandahåller två hållbarhetsstandarder som de 208 medlemmarna kan certifiera sig mot.

Performance standard är en anläggningscertifiering som säkerställer att en anläggnings produktion och inköp görs på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Denna certifieringsnivå är obligatorisk att ha för att kunna ansöka om den andra standarden.

Chain of custody standard är en produktcertifiering som säkerställer att materialet/produkten man säljer är hållbart och ansvarsfullt producerat hela vägen uppströms i värdekedjan.

– Lite förenklat innebär det att ett bolag som Gränges kan uppnå Chain of custody-certifiering om vi köper material från leverantörer som själva har en Performance standard och därmed har en tredjepartsverifierad hållbar och ansvarsfull produktion, förklarar Sofia Hedevåg för oss. 

– Jag är mycket stolt över att vi nu kan erbjuda våra kunder ASI-certifierat aluminium. Det ger en försäkran till våra kunder och andra affärspartners att vi är fast beslutna att möta deras ökade krav på ansvarsfullt producerat aluminium och att vi främjar och bedriver ansvarsfull och hållbar verksamhet längs aluminiumets värdekedja, säger Colin Xu, President Gränges Asia i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.171