23948sdkhjf

De tämjer hårdmetallen

Det är ett familjeägt företag. Verktygssliperiet Sliptjänst i Norrköping har nu ytterligare ett ess i rockärmen för att tämja klingorna.

Vollmer CHX 1300 slipar hårdmetall- och engångssågklingor i hårdmetall och cermet.

– Nu har vi en av de modernaste maskinerna i Sverige för denna typ av slipning och kapaciteten har ökat med nära 100 procent. Att vara leverantör åt svenska industrin idag kräver hög kvalitet, bra leveranstider och kompetens/kunskap om verktygen. I och med denna investering gör det oss både starkare och bättre inom detta verktygssegment, Vi är bra rustade för 2022 och framtiden, säger vd Ronny Henrysson i ett meddelande.

Familjen Henrysson har drivit Sliptjänst sedan 1976 – tidigare känt som Eskilstuna-Sliperiet i Norrköping som grundades redan 1924.

Idag drivs Sliptjänst av andra och tredje generationens slipmästare Ronny, Kenneth, David Henrysson. Totalt är de fem anställda.

– Totalt har vi nu fyra helautomatiska slipmaskiner för denna typ av slipning. På sikt tror vi på en ökning mot såväl trä-, stål- och aluminiumindustrin. Kunderna vars verktyg vi slipar finns idag rikstäckande över hela Sverige inom verkstads-, stål-, träbearbetnings-, sågverks-, återvinnings-. pappers- och plastindustrin, avslutar Ronny Henrysson meddelandet.

Hur länge har han själv arbetat i företaget undrar vi?

– Jag har i april 2022 jobbat 40 år i företaget – först som anställd, sen som delägare sedan 1989 med min far. 2001 blev min bror Kenneth delägare och 2018 kom min son David in som en tredje delägare, berättar Ronny Henrysson för Metal supply.

Vad driver dig att gå till jobbet varje dag?

– Chansen att få utveckla sig själv och företaget är en stor drivkraft och att man är med i processen från början till slut. Sen att man kan få lämna över familjeföretaget till en tredje generation (David) som också har ett stort kunnande och drivkraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.085