23948sdkhjf

Varje plåt ligger förberedd

De har specialiserat sig på att hjälpa till där det inte riktigt går. Motala Hissar tillverkar hissar för platser där det finns begränsat med utrymme.

Motala Hissar startade 1972 med tillverkning av varuhissar. Sedan 80-talet har företaget främst fokuserat på plattformshissar, som till övervägande del används för tillgänglighetsanpassning av byggnader. Över 10 000 hissar har hittills levererats till kunder över hela världen. Omkring 60 procent av produktionen exporteras.

Sedan förra året är Motala Hissar ett företag i Aritco Group som ägs av Latour Industries.

– Vi är glada över att ha en ny ägare med ekonomiska muskler som tror på oss och våra produkter som är villiga att investera i vår framtid, säger Motalar Hissars vd Stefan Westin i ett meddelande.

Och nu storsatsar företaget. I början av året ska nämligen installationen av den nya helautomatiska S4Xe.30 från Salvagnini påbörjas.

Detta ska innebära mer än en fördubbling av stanskapaciteten och framförallt ett första steg mot en helautomatisk produktionslinje.

Önskan är att utveckla verksamheten mot att gå ifrån batch-produktion till kundorderstyrd produktion. 

S4Xe.30 är fullt utrustad med MD lagertorn där Motala Hissar ska ha frihet att köra enstycks ämnen från 15 olika fack med en laddtid på mindre än 30 sekunder. Varje plåt ska vara förberedd på laddbordet så all ställtid minimeras till någon enstaka sekund.

Multipresshuvudet kan ha upp till 96 verktyg där samtliga stansar alltid ska vara förberedda och fungerar som ett tangentbord.

Salvagninis mjukvara Stream, Opti ska optimera stansningen så den stans som är närmast slår nästa hål och ge maximalt utnyttjande av plåtämnen och minimalt med skrot.

Vi frågar när ungefär S4Xe.30 kommer vara färdiginstallerad?

– Den räknas vara färdiginstallerad slutet av mars-22, berättar Björn Ahlqvist som är Managing director på Salvagnini för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172