23948sdkhjf

Stålentusiasten satsar i norr

Stål ligger Lindab varmt om hjärtat och har sedan starten 1959 varit den viktigaste råvaran och en betydande del i företagets framgångssaga.

Nu etablerar de sig i Skellefteå genom förvärvet av Nord Trade.

Lindab har idag ingen egen närvaro i Skellefteå men menar att Norrland är en expansiv region med storsatsningar som Northvolt, H2 Green Steel och Hybrit. Därför satsar de på vad de kallar en väletablerad butik och distributionspunkt på en geografiskt viktig ort.

– Vi har ett gott samarbete med Nord Trade och ser fram emot att de nu blir del av Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab i ett meddelande och fortsätter:

– Det är ett företag med hög kundnöjdhet och god kunskap om Lindabs byggsortiment. Vi är övertygade om att de kommer bli lika uppskattade som leverantör av våra ventilationsprodukter. Vi är också mycket glada över att Nord Trades ägare och grundare, Johan Lindquist, kommer att fortsätta driva verksamheten som del av Lindab.

Nord Trade är återförsäljare av Lindabs byggprodukter och kommer framöver att bredda sortimentet till att även erbjuda Lindabs ventilationsprodukter.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab, som vi har en god relation med sedan länge. Vi kommer att kunna dra nytta av Lindabs breda produktportfölj, globala inköp och distributionsnät, vilket ger oss möjlighet att serva regionen ännu bättre, avslutar Johan Lindquist meddelandet.

Nord Trade omsätter cirka 20 miljoner kronor årligen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.19